Dag 10

Ännu en dag med strålande sol, och mina öron liknar knaperstekt bacon efter gårdagens båttur. Nä så illa är det inte, de är bara lite röda.

Idag var det Blenheim och vindistriktet där som gällde. Nu har jag inte sett vindistrikten i Europa (om vi inte räknar med pappas vinodling), så har inget att jämföra med. Men det är rätt fantastiskt att se vinfälten. Så långt ögat når är det rad efter rad med vindruvor. Precis som när man åker bland fälten i skåne, funderar jag på vilket jobb att hålla ordning, och skörda allt. Nu finns ju maskiner men förr, va mycket folk de måste gått åt. Fast även idag skördas vinfälten med druvor till de finare vinerna för hand.

Vår guide på första vingården tog emot oss och förklarade att det är skörd av vindruvor om 2-4 dagar beroende på hur vädret blev. Så just nu va de bråda dagar på vingården. Vi fick prova 3 olika viner och han förklarade ingående om varje vin, vilka druvor som använts och hur tillverkningsprocessen gick till. Mycket intressant måste jag säga. Så va det in i bussen och vidare till nästa ställe. Här fick vi gå ner i vinkällaren och stå bland alla ekfat med viner som låg på lagring. Inte så mycket information om tillverkningen utan mer om varje vins karaktär. De var intressant de också. Efter att provat 4 olika viner här va de dags att åter sätta sig i bussen, och bege oss till hotellet i Picton. Har en fantastisk utsikt över hamnen i Picton från balkongen på hotellet. Imorgon ska vi lämna sydön och ta båten över till den norra ön.

//Dennis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *