Dag 12

Tänkte först att inte publicera något idag, då det inte va så mycket att skriva om. Men jag ska skriva lite om dagen i alla fall.

Vi har under dagen transporterat oss från huvudstaden Wellington till Napier dom ligger vid Hawks Bay på nordöns östkust. Som vanligt när man förflyttar sig i detta landet så måsta man över någon bergskedja. Vilket innebär smala slingrande vägar längs bergssidorna med stup på hundratalet meter precis på vägkanten. När vi tagit oss över bergskedjorna i sydväst och kommit in mer i mitten på nordön, möts man av jordbrukslandskap. Här betar får på de gröna frodiga kullarna.

Vi stannade till i Dannevirke för lunch. Precis som de låter grundades staden av danskar som flyttade hit 1872, och bildade en scandinavisk koloni.

Vi fortsatte sedan ut mot kusten. Här i kustlandet till Hawks Bay ligger stora vinodlingar, och vi fick återigen besöka två vingårdar och prova viner. På första gården fick vi prova hela 7 olika sorters vin. Samtidigt som hon berättade om varje vin hur de va tillverkade, lagrade och vilka druvor de innehöll. Va väl inte något vin som föll mig direkt i smaken, om jag ska va ärlig. Vi fortsatte till nästa vingård ”Mission” som bildades av franska munkar redan 1851. Från början gjorde dom bara vin för eget behov, men efterhand utökades odlingarna och dom började marknadsföra sitt vin. Detta va ett väldigt intressant ställe, där man kände historiens vingslag och dessutom smakade vinerna betydligt bättre. Men efter att provat 5-6 sorter här va jag rätt nöjd på vin. 12-13 sorters vin på en dag är mer än nog. Som tur va hade vi inte alls långt till hotellet i Napier. Jag gick ut en runda på stan och fick i mig en ordentlig köttbit och en kall öl, de va grejer de.

//Dennis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *