Dag 14

Idag skulle jag gjort Tongario Alpine Crossing. En 20 km lång vandring i vulkanlandskap. Fick reda på redan igår att bussarna som skulle tagit oss till startpunkten och sen hämtat hem oss på kvällen var inställda då det väntades dåligt väder i bergen.

Vaknade i natt av att det regnade och stormade utanför. När det ljusnande såg man hur molnen ligger som en tät, tät dimma utanför hotellfönstret. Jag ser max 50 meter, när jag borde sett flera kilometer över det platta landskapet. Tänkte igår när den långa vandringen blev inställd, att man kunde gå en kortare vandringsled på några kilometer i slättlandskapet i alla fall. Då jag trodde att dimma och blåst enbart skulle va uppe i bergen. Men regnet fortsätter vräka ner utanför, samtidigt som det stormar och molnen vägrar skingra sig. Jag hade ändå inte fått uppleva landskapet utan bara blivit blöt. Så jag får tillbringa dagen på hotellrummet. Lite kul ändå att jag som bor själv fick det största rummet.

Tongariro Alpine Crossing börjar på 1100 meters höjd, och går sen upp mellan Mount Tongario och Mount Ngauruhoe i ett vulkanlandskap. Det finns fortfarande vulkanisk aktivitet i bergen, och efter ett par timmars vandring passerar man den södra kratern. Efter ytterligare en timmes vandring når man vandringens högsta punkt på 1886 meter vid den röda kratern. Vandringen går sedan nerförs och man passerar Emerald Lakes och Blue Lake innan man är framme vid upphämtningsplatsen.

Tror det hade varit en fantastisk upplevelse, som nu tyvärr inte blev av. Har verkligen ingen tur med vandringarna här på Nya Zeeland. 2 vandringar av 2 inställda, de är faktiskt riktigt surt och får mig till att längta hem än mer.

//Dennis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *