Dag 17

Vet inte om jag ska skratta eller gråta, för utflykten till White Island blev inställd pga. att vinden låg på fel håll…suck! Nu har två av tre utflykter som jag köpt till extra blivit inställda, plus vandringen som jag också såg fram emot. Sånt är livet man får göra det bästa av situationen.

Solen har lyst idag också och det har varit varmt och skönt. Vi lämnade Rotorua efter sovmorgon och sen frukost, och åkte 9 mil norr ut till The Bay of Plenty och staden Whakatane. Tog lunchstoppet på en sandstrand i utkanten av staden. Jag roade mig med att gå stranden och leta snäckor. Det blåste på rätt bra från havet så att bada va inget jag va så sugen på. Men det va skönt att få lite egen tid och att bara njuta av det fina vädret och göra ingenting.

Efter ett par timmar på stranden checkade vi in på hotellet inne i Whakatane. Jag började med att rusa runt i staden och uträtta ett par ärenden, innan det va dags för lite äventyr på egen hand. Tog mig ut mot en grotta som skulle finnas en bit från hotellet. Jag fortsatte längs havskanten och tillslut fick börja hoppa på klippor för att ta mig fram. Klättrade upp på en klippa och satte mig där med kameran och tittade på havet och fotade lite. Långt där borta i diset kunde jag skymta White Island.

Ikväll ska vi ha en gemensam middag, en typ av avslutningsmiddag även om det är en dag kvar. Imorgon går bussen mot Aukland där det blir en sista natt innan det är dags att sätta sig på flyget och börja resan hem.

//Dennis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *